Volwassenen

Viool leren spelen
volwassenen

kan ik nog viool leren spelen

volwassenen

Hoewel het vaak wordt geassocieerd met kinderen die op jonge leeftijd beginnen, is het nooit te laat om een nieuw muziekinstrument te leren. Hieronder staan enkele overwegingen opgesomd die je jezelf voor kan leggen.

Overwegingen

  • Geduld en toewijding: Als volwassene moet je bereid zijn tijd en moeite te investeren om viool te leren. Het vergt geduld en toewijding om de technieken en vaardigheden onder de knie te krijgen.
  • Goede instructie: Het is essentieel om een gekwalificeerde vioolleraar te vinden die ervaring heeft met het lesgeven aan volwassenen. Een leraar kan je helpen bij het opbouwen van een solide basis en je begeleiden bij je vioolreis.
  • Praktijk en consistentie: Regelmatige oefening is van vitaal belang. Het dagelijks oefenen van viool helpt je om je vaardigheden te verbeteren en vooruitgang te boeken.
  • Realistische verwachtingen: Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Je zult waarschijnlijk niet meteen als een professional klinken, maar dat is normaal. Concentreer je op de vooruitgang die je boekt en geniet van het leerproces.
  • Samen spelen: Overweeg om deel te nemen aan een vioolensemble of samen te spelen met anderen. Dit kan je motivatie vergroten en je de kans geven om samen muziek te maken.

Het leren van de viool kan een lonende en bevredigende ervaring zijn, ongeacht je leeftijd. Het gaat niet alleen om muziek, maar het kan ook je concentratie, coördinatie en creativiteit verbeteren. Dus, als de viool je aantrekt, aarzel dan niet om te beginnen en je passie te volgen.

founded
students
lecturer
events

A Piano Institute Like No Other

Zij leerden het ook pas later

Voorbeelden

Leonard Cohen

Singer-songwriter, poet

Leonard Cohen is een bijzonder geval. Hoewel hij geen professionele violist werd, begon hij op latere leeftijd viool te spelen en integreerde hij dit instrument in zijn muzikale carrière als singer-songwriter.

July Roberts

Pop Piano Lecturer

Yui Ishihara

Jazz Piano Lecturer

Jonathan Dean

Blues Piano Lecturer

Ready to pursue
your dream