Viool leren spelen
kinderen

Vroege start, langdurige voordelen

Kinderen

Kinderen en de viool vormen vaak een betoverende combinatie. Het beeld van een jonge geest en het sierlijke muziekinstrument, samenkomend in harmonie, roept een bijzondere magie op. Vioolspelen voor kinderen is niet alleen een muzikale reis, maar ook een avontuur dat hun ontwikkeling op diverse manieren verrijkt.
Het leren bespelen van de viool op jonge leeftijd biedt tal van voordelen.

Geïnspireerd door passie

“In het hart van het verhaal van kinderen en de viool ligt een reis vol muzikale ontdekkingen, persoonlijke groei en de vreugde van het creëren van schoonheid. Het is een reis die de kinderen niet alleen muzikaal vormt, maar hen ook levenslange vaardigheden en een diepe waardering voor kunst en cultuur bijbrengt.”

Voordelen

 • Muzikale Expressie: De viool biedt kinderen een krachtig middel om zichzelf uit te drukken. Door middel van muziek kunnen ze emoties uiten en creatief zijn.
 • Concentratie en Discipline: Het proces van leren vioolspelen vereist aandacht, concentratie en discipline. Kinderen leren geduldig te zijn en hard te werken om muzikale vaardigheden te ontwikkelen.
 • Motorische Vaardigheden: Het bespelen van de viool helpt bij het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden, zoals vingerzetting en boogtechniek.
 • Zelfvertrouwen: Het beheersen van de viool en het spelen voor een publiek kan het zelfvertrouwen van kinderen vergroten en hen leren omgaan met prestatiedruk.
 • Luister- en Concentratievermogen: Kinderen ontwikkelen een goed luistervermogen, wat nuttig is in verschillende aspecten van hun leven, waaronder leren en communicatie.
 • Samenwerking: Door deel te nemen aan ensembles en samenspel leren kinderen samenwerken met anderen en luisteren naar harmonieën in muziek.
 • Levenslange Passie: Het aanleren van de liefde voor muziek op jonge leeftijd kan resulteren in een levenslange passie voor muziek en kunst.

Het is belangrijk om vioolspelen voor kinderen leuk en boeiend te maken. Een kindvriendelijke benadering omvat:

 • Geschikte Instructie: Het vinden van een leraar die ervaring heeft in het lesgeven aan kinderen en begrip heeft voor hun behoeften is essentieel.
 • Aanpassing aan Leeftijd: Zorg voor geschikte vioolmaten en begin met eenvoudige melodieën voordat complexere stukken worden geïntroduceerd.
 • Ouderbetrokkenheid: Ouders kunnen een ondersteunende rol spelen door het oefenen te begeleiden, interesse te tonen en het bijwonen van recitals aan te moedigen.
 • Diversiteit van Muziek: Het blootstellen van kinderen aan een verscheidenheid aan muziekstijlen helpt hen hun muzikale horizon te verbreden.
 • Positieve Bevestiging: Erkenning en lof voor inspanningen, zelfs kleine successen, zijn cruciaal om het enthousiasme van kinderen te behouden.
founded
students
lecturer
events

A Piano Institute Like No Other


De beste muziekscholen

Voor kinderen

Michael D. Walker

Classical Piano Lecturer

July Roberts

Pop Piano Lecturer

Yui Ishihara

Jazz Piano Lecturer

Jonathan Dean

Blues Piano Lecturer

Ready to pursue
your dream